Frequenty Asked Questions

EndNote

Het programma EndNote kan veel meer dan een literatuurlijstje opmaken bij een artikel. Met name bij systematic reviews kan het erg handig zijn om dit in EndNote te doen. U kunt EndNote gemakkelijk gebruiken voor het beoordelen van artikelen voor inclusie in een (Systematic) Review. U maakt daarvoor groepen aan en sleept de artikelen uit de map Unfiled naar de betreffende groep. De medewerkers van de Medische Bibliotheek van het Erasmus MC hebben hierover een artikel geschreven dat gesubmit is bij een tijdschrift. Hierin wordt de procudere stap voor stap uitgelegd. Reviewing retrieved references for inclusion in systematic reviews using EndNote
Category: EndNote

Eén bestand voor alle artikelen

Het meest overzichtelijk is het om een groot bestand te houden voor alle artikelen die je publiceert. Hierin zitten dan alle referenties die je hebt gebruikt en pdfs die je hebt gelezen. Zo hoef je nooit lang naar een referntie te zoeken.

Twee delen: .enl en .data

Een EndNote bestand bestaat altijd uit twee delen, een bestand .enl en een map .data. Die twee moeten altijd bij elkaar blijven en dezelfde naam houden. Verander je de naam van de een, moet je ook de andere aanpassen.

Geen File > Save

EndNote kent geen File > Save, alleen File > Save a Copy. EndNote slaat alle wijzigingen direct op. Gebruik File > Save a Copy alleen om daardwerkelijk een kopie te maken, bijvoorbeeld als BackUp.

Opslaan op Externe harde schijf of USB stick

Als je thuis en op het werk met dezelfde EndNote file wilt werken is het handig deze op een draagbare harde schijf op te slaan of op een USB stick.

Category: EndNote

U kunt EndNote op uw eigen computer installeren door het te downloaden van het intranet van het Erasmus MC.

Ga naar: EndNote voor thuisgebruik

en klik op een van de links om een windows of mac versie te downloaden.

Category: EndNote

Load More