Onderwijs Support

Collectie:

Verplichte studieboeken

Voor de opleiding Geneeskunde hebben wij zoveel mogelijk de e-books van de verplichte studieboekenlijst aangeschaft. Enkele titels van deze lijst, die niet digitaal beschikbaar zijn, zijn als gedrukt exemplaar vrij toegankelijk in de boekenwand van het Onderwijscentrum.

De e-books zijn te raadplegen via een PC in het Erasmus MC/EUR of van buiten het Erasmus MC, na inloggen via MijnWerkplek (medewerkers) of via de proxyserver (studenten en medewerkers). Het downloaden van apps, epubs en dergelijke geschiedt op eigen risico.

Hoe kom ik vanuit huis bij artikelen?

Voor veel artikelen moet, als je geen abonnee bent, betaald worden. Gelukkig heeft de MB een abonnement op veel tijdschriften. Uitgevers controleren of je gratis toegang hebt via het IP-adres van je internet verbinding. Computers in het ErasmusMC hebben allemaal een IP-adres waarmee je gratis toegang krijgt tot de tijdschriften.

Thuis zul je dus vaak geen toegang hebben. Hiervoor zijn twee eenvoudige oplossingen.

  1. eduVPN. Zet een Virtual Private Network (VPN) op met de EUR. Via Surf lees je precies hoe je dit voor elkaar krijgt. Vergeet niet dat je na installatie en opstarten van eduVPN ook nog verbinding moet maken. Je moet daadwerkelijk informatie over je VPN-verbinding zien.
  2. Library Access browser extension. Onderaan deze EUR pagina wordt uitgelegd hoe je aan deze browser extension kunt komen en hoe je deze installeert. Op elke internetpagina die je vervolgens bezoekt, krijg je direct de link naar het volledige artikel. De extension is te vinden via: https://www.leanlibrary.com/download/