Login voor Embase en PubMed met je microsectienummer

Voor een aantal functies van online databases als PubMed, Embase.com en andere toepassingen van uitgever Elsevier is het handig of noodzakelijk om in te loggen. Het is nu mogelijk om in te loggen met je microsectienummer.

Het gaat dan in zowel PubMed als Embase.com om het instellen van een alert waarbij je periodiek een update krijgt van nieuwe publicaties over bepaalde onderwerpen of om het opslaan van zoekacties. In Embase.com gaat het daarnaast om het exporteren van meer dan 500 zoekresultaten naar software als EndNote.

PubMed

Om in PubMed in te loggen klik je rechtsboven op “Log in”. In het volgende scherm kies je voor de onderste optie: “more login options”. In het veld “Find your login provider” typ je erasmus, en klik je op Erasmus MC. Je kunt dan inloggen met je microsectienummer en gebruikelijke wachtwoord. Als je al eerder een MyNCBI account hebt gemaakt, dan kun je je bestaande account koppelen aan je Erasmus MC login gegevens.

Embase

In Embase.com klik je rechtsboven op “Sign in”. In het volgende scherm kies je “Sign in via your institution”. Bij “Institutional email or name of institution” typ je erasmus, en klik je op Erasmus MC. In het volgende scherm klik je op “Access through Erasmus MC”. Je kunt dan inloggen met je microsectienummer en gebruikelijke wachtwoord.