Impact Factors, kwartielen en top 10% rankings

Ga naar de database Impact Factors (Journal Citation Reports)

Hoe vind je Impact Factors?

1. Per individueel tijdschrift

  • Typ bij Type journal name, ISSN, eISSN, category or a keyword de tijdschrifttitel waarnaar je op zoek bent (of het ISSN). (Je krijgt autocomplete suggesties te zien.)
  • Bij de zoekresultaten: klik op de gewenste titel.
  • Je komt nu in het scherm met informatie over de titel: de impact factor, citatieverdeling en de meest geciteerde artikelen.

Let op: Impact factoren en kwartielscores van het huidige jaar zijn nog niet beschikbaar. De scores van vorig jaar zijn vanaf ongeveer juni van het huidige jaar pas beschikbaar.

Kun je het tijdschrift niet vinden in JCR, dan is dit tijdschrift niet opgenomen in de JCR lijst, en is er geen impactfactor of kwartielscore van bekend. Het is mogelijk dat andere organisaties wel een ranking berekenen voor tijdschriften die je niet in JCR kunt vinden. Een voorbeeld is Scimago. Scimago berekent ook soortgelijke impactfactoren en kwartielscores, meestal met een net iets andere methode en bron (Scopus).

2. Browse by journal

Hiermee kun je een overzicht krijgen van tijdschrifttitels die onder een bepaald vakgebied vallen. Zo kun je zien welke tijdschriften binnen je vakgebied de hoogste impact factor hebben.

Klik links bovenaan de tabel op Filter.

Klik op Categories.
Typ in het zoekvak rechtsboven een zoekterm in.
Vink de gewenste categorie aan en klik onderaan op Apply.

Aan de rechterkant komen nu de titels die onder deze categorie vallen. De tijdschriften zijn gerangschikt op Impact Factor.

3. Browse by Category

Deze optie is momenteel niet beschikbaar.