Embase en andere databases

Wanneer je op zoekt bent naar een overzicht van alle relevante literatuur voor je onderzoek of review, dan kan je je niet beperken tot PubMed. Daarvoor zoek je ook in andere databases. Een hiervan is de medische database Embase.

In deze cursus leer je de zoekactie die je ontwikkelde in PubMed op een makkelijke manier te vertalen in de juiste syntax voor embase.com. Je leert dan hoe je de search kunt optimaliseren met gebruik van de geavanceerde mogelijkheden van de embase.com website. Een tool om een PubMed search te vertalen in diverse andere databases zoals Web of Science, CINAHL and PsycINFO zal worden uitgelegd.

Deelname aan de cursussen Systematisch Literatuuronderzoek in PubMed is vereist voor aanvang van deze cursus. Als je denkt over voldoende ervaring in PubMed te beschikken om deze over te slaan, stuur dan een mailtje naar info.mb@erasmusmc.nl. Dan kunnen we dat toetsen aan de hand van een korte opdracht.

Wat wordt behandeld?

  • Het vertalen van een PubMed search naar Embase
  • Optimaliseren van je Embase zoekactie
  • Vertalen van je PubMed zoekacties in verschillende andere databases

Inschrijven

Voor medewerkers en studenten van het Erasmus MC zijn deze cursussen kosteloos.

Ben je geen medewerker of student aan het Erasmus MC en wil je toch een cursus volgen? Dat is mogelijk. Kosten zijn €100,-. Voor meer informatie stuur een e-mail naar info.mb@erasmusmc.nl.